Støtte til håndled

Er du på udkig efter støtte til håndled? Hvis du døjer med smerter eller ømhed i dine håndled, så vil en håndledsstøtte muligvis være den rigtige løsning for dig. Her på siden finder du et stort udvalg af produkter, der giver støtte til håndled. Find blandt andet skinner, bandager, handsker og sportstape til håndled, som alle er designet til at lindre smerter og give optimal håndledsstøtte til træning og hverdag.

Klik ind på de enkelte produkter for at læse nærmere og find netop dén håndledsstøtte, som du har brug for.

20 vare(r)
20 vare(r)

Håndledsstøtte til træning og hverdag

Der er mange personer, der vil have gavn af at bruge en håndledsstøtte uanset om det er i forbindelse med træning eller til hverdag. Har du haft en skade i forbindelse med træning, vil en håndledsstøtte være god til at give støtte i forbindelse med genoptræning af dit håndled. En håndledsstøtte stabiliserer håndleddet, hvilket fremmer helingen og kan være medvirkende til at forebygge nye skader.

Smerter i håndleddet kan opstå, når du dyrker sport, men faktisk også i forbindelse med kontorarbejde, hvor gentagne og statiske bevægelser kan være skyld i, at håndleddene belastes på en uhensigtsmæssig måde. Udover bandager, skinner og handsker, findes der også forskellige slags cremer og gels, der kan bruges til at holde leddene smidige og reducere inflammation og smerte.

Hos Henza har vi både håndledsstøtter såvel som håndledsbind (også kendt som håndsledssleeve eller håndledsbandager).

En håndledsstøtte og et håndledsbind tjener begge det formål at give støtte til håndleddet, men de adskiller sig i design og anvendelse:

Håndledsstøtte:

  • Typisk mere struktureret og stiv end et håndledsbind.
  • Ofte udstyret med metal- eller plastskinner for at immobilisere håndleddet i en fast position.
  • Anvendes for at fremme heling efter skader som forstuvninger eller brud, eller til at støtte ved kroniske tilstande som karpaltunnelsyndrom.
  • Kan begrænse bevægelsesområdet mere end et håndledsbind, hvilket giver en højere grad af støtte og beskyttelse.

En håndledsstøtte adskiller sig fra håndledsbind, ved at et håndledsbind er:

Håndledsbind:

  • Mere fleksibelt og mindre restriktivt, tillader et større bevægelsesområde.
  • Designet til at give kompression og støtte gennem elastiske materialer.
  • Bruges ofte til at forebygge skader under aktiviteter eller sport, eller til mild støtte efter mindre håndledsskader.
  • Nemmere at justere og passer til dagligdags brug eller under fysisk aktivitet for at give støtte uden at hindre bevægelse.

Valget mellem en håndledsstøtte og et håndledsbind afhænger af den specifikke situation og behovet for støtte, bevægelighed og beskyttelsesniveau.

Støtteskinne til håndled

En håndledsstøtte med skinne sørger for, at håndleddet holdes på plads i den korrekte stilling. Du kan med fordel bruge en skinne, hvis du har en forstuvning i håndleddet, eller hvis du lider af gigt i et inflammatorisk stadie. En håndledsbeskytter med skinne giver en stabil støtte, da bevægeligheden er nedsat for at skåne håndleddet og hjælpe helingsprocessen på rette vej.

Elastisk håndledsstøtte

Vores håndledsbandager er mere let bevægelige end skinnerne, og de er designet til mere aktivt brug. Hvis du derfor er på udkig efter en mere elastisk håndledsstøtte, vil en bandage være en mulig løsning. Både vores skinner og bandager er fremstillet af behagelige og åndbare materialer, som føles rare mod huden. Desuden er alle vores håndledsstøtter indstillelige, så du er sikker på at få lige præcis den støtte til håndled, du har brug for.

Forebyg seneskedehindebetændelse i håndleddet

Seneskedehindebetændelse i håndleddet er en betændelsestilstand uden bakterier, hvor muskelsener og seneskeder bliver inflammerede, ofte efter gentagen overbelastning. Symptomerne inkluderer smerter, hævelse og nedsat funktion i hånden. For at håndtere og lindre disse symptomer er det vigtigt at aflaste håndleddet.

Et støttebind kan være en del af behandlingen, da det hjælper med at holde håndleddet i ro og aflaster det fra de bevægelser, der kan forværre betændelsen. Ved at bruge et elastisk støttebind under aktiviteter, der belaster håndleddet, kan man bidrage til at forebygge yderligere irritation af seneskederne. I nogle tilfælde kan en håndledsskinne være nødvendig for at give yderligere støtte og immobilisering, især hvis betændelsen ikke forbedres med standardbehandlinger.

Ved at tage proaktive skridt, som at bruge støttebind og undgå visse aktiviteter, kan man effektivt håndtere og forebygge seneskedehindebetændelse i håndleddet.

Forebyg musearm med effektiv håndledsstøtte

Med vores støtter til håndleddet kan du bl.a. forebygge museskader eller musearm. En museskade og musearm refererer ofte til det samme problem, som er en form for overbelastningsskade, der opstår på grund af gentagne bevægelser eller langvarig statisk muskelspænding i arme og hænder. Dette er typisk relateret til brugen af en computer mus, hvilket forklarer termen "musearm".

Et støttebind bidrager til forebyggelse og lindring af museskader ved at stabilisere håndleddet og begrænse bevægelser, der kan forværre tilstanden. Det giver en passende kompression, som kan øge blodcirkulationen og dermed reducere inflammation og smerte. Ved at holde håndleddet i en neutral og ergonomisk position, hjælper støttebindet også med at fordele belastningen mere jævnt under gentagne bevægelser, som er almindelige ved musebrug.

Ved at anvende et støttebind til musearm, kan du stabilisere håndleddet og mindske risikoen for skader. Vores håndledsstøtter er justerbare og lavet af åndbare materialer, perfekte til både arbejde og træning. Beskyt dig mod musearm ved at vælge den rette støtte.

Tape til overbelastet håndled

Hvis du har overbelastet håndleddet, kan du overveje at benytte dig af tape, som kan yde støtte til håndleddet. Vi anbefaler dog altid, at du søger rådgivning hos en professionel, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken løsning er den rette for dig.

Hos Henza finder du et stort sortiment bestående af sportstape og kinesiotape i forskellige størrelser og farver. Der er derfor rig mulighed for at finde tape, som er velegnet til forskellige problemzoner som for eksempel håndleddet. Har du spørgsmål til vores produkter, er du altid meget velkommen til at kontakte os.